Lekdetectie

Dringende oproep - 24/7
  • +32 483 42 21 12
Lekage

Lekage

In veel gevallen ontstaan lekkages in de buurt van een waterleiding of afvoer binnen uw woning. Denk bijvoorbeeld aan leidingen tussen uw muren, boven uw plafond of bij de cv-ketel. Bij lekkages is het van groot belang dat u de lekkage zo snel mogelijk laat verhelpen, om blijvende waterschade aan uw woning tegen te gaan. Een lek opsporen in een waterleiding is vaak echter niet eenvoudig. Het is zelfs zo dat een lek bij een waterleiding in de meeste gevallen pas opgemerkt wordt als de waterschade al ontstaan is. Een veel voorkomende vorm van waterschade als gevolg van leidinglekkages zijn schimmelplekken die op muren en plafonds ontstaan. Het duurt al snel enkele maanden voordat zulke waterschade volledig hersteld is.

Lekdetectie

Een lek opsporen rond een waterleiding gebeurde voorheen vaak door het nodige hak- en breekwerk te gebruiken. Tegenwoordig is dat niet meer noodzakelijk! Wij beschikken over geavanceerde hulpmiddelen, die het mogelijk maken om de bron van een lekkage binnen een korte tijd te achterhalen zonder schade aan uw woning aan te richten. In het geval van lekkages in de buurt van koudwaterleidingen gebruiken we bijvoorbeeld ultrasone trillingen. Op basis van de weerkaatste ultrasone trillingen kunnen we een zeer nauwkeurige inschatting maken van de locatie van de bron van een lekkage bij uw waterleidingen.

Snel en betrouwbaar dienst

U heeft last van een lekkage, echter u weet niet waar het lek zit. Erg vervelend! De lekkage veroorzaakt waterschade en het lijkt niet mogelijk om het lek zonder sloopwerk te dichten.